Praten met pubers

Een goed gesprek voeren met jongeren kan lastig zijn en luistert nauw.  In de training ”Praten met Pubers’ s er de mogelijkheid om te oefenen met ‘levensechte pubers’. Afhankelijk van het onderwerp en leerdoel worden er cases geschreven, waarop de jongeren zich voorbereiden. Ook eigen cases inbrengen is een mogelijkheid. Deelnemers voeren een gesprek en krijgen feedback. Wat werkte wel, wat werkte niet? De jongeren zijn geschoold in de basis van gespreksvaardigheden, zodat zij specifiek kunnen letten op het stellen van (open) vragen, actief luisteren, de doelmatigheid van het gesprek en de ondersteuning van de non-verbale communicatie. Ook werken we met Transactionele Analyse en tools voor het voeren van motivatie gesprekken.

Misschien is het allerlastigst in het onderwijs wel om een jongere in beweging te brengen. Vaak ga je harder werken, en is het effect tegengesteld. Met onze trainingen kunnen docenten oefenen in didactisch coachen, motivatiegesprekken en leren ze werken met wat er is.

 

Kosten: afhankelijk van het aantal acteurs, de tijdsduur en de locatie.

Klik hier voor een offerte.

Het is mogelijk deze training voor grote groepen te geven, door met een groep jongerenacteurs te komen en te werken in een carrousel. De deelnemers wisselen, kijken bij elkaar mee en geven desgewenst feedback aan elkaar. Als er specifieke vaardigheden of cases geoefend moeten worden kan de training op maat worden gemaakt.