de trainer: karen oosterink

Ik ben Karen Oosterink en werkzaam als docent, coach en trainer.

Ooit wilde ik juf óf circusartiest worden; mijn huidige beroep is een interessante mix daarvan. Ik werk sinds 25 jaar in het onderwijs, na mijn opleiding tot theaterdocent, en heb het daar nog steeds ontzettend naar mijn zin. Het onderwijs vind ik veeleisend en leuk. Een groep pubers in beweging krijgen, positief contact met ze maken, een boeiend verhaal vertellen; het kan niet op de automatische piloot en verveelt dus nooit. Ik realiseer me echter goed dat het niet voor iedereen alleen maar leuk is, en dat het onderwijs je ook helemaal leeg kan zuigen. Dan is het interessant om te kijken waar de pijnpunten zitten in een les, te zoeken naar de ‘energielekken’ of onrustmomenten en heel concreet vaardigheden aan te brengen, zodat de situatie in de klas verbetert. Als theaterdocent ben je geschoold en getraind om te kijken naar lichaamshouding, mimiek en stem. Als een docent ordeproblemen heeft, komt dat vaak doordat er iets schort in de non-verbale communicatie. Mijn achtergrond en onderwijservaring zorgen er voor dat ik daar vaak heel concreet hulp in kan bieden.

Ik werk voor een Academische Opleidingsschool Quadraam, en geef twee dagen per week les op een middelbare school. Naast dit werk leid ik teams met leerling-acteurs op binnen scholen, en geef elke week een of twee trainingen.

Altijd samen met de jongerenacteurs, die het concept zo uniek maken!

 

Opleidingen en cursussen:

  • Docentenopleiding Theater, ArtEZ Arnhem
  • Basis Opleiding tot trainer, Boertiengroep
  • Opleiding tot trainer, NDO Interstudie
  • Cursus ‘ De docent: Gezag in het geding’
  • Cursus Nationaal Academie festival, ‘Coachen van docenten”
  • Cursus ‘ Coachen op Differentiatie’
  • Cursus ‘Coachen op Motivatie’
  • Cursus ‘De 5 rollen van de docent’
  • Cursus ‘Het beoordelen van lessen’
  • Cursus gespreksvaardigheden en transactionele analyse